Глутница кучета уби жена в град Долна Оряховица. 39-годишната жертва е

...
Глутница кучета уби жена в град Долна Оряховица. 39-годишната жертва е
Коментари Харесай

Има задържан заради случая с убита от кучета жена

Глутница кучета уби жена в град Долна Оряховица. 39-годишната жертва е била санитар в общинската болница в Горна Оряховица. Прибирала се е от работа към 07:00 часа, когато е била безусловно раздрана. Жената се е страхувала и нееднократно е имала конфликт с животните. По случая има арестуван. 

„ Разбирам гнева на хората, аз също съм ядосан и тъжен от случилото се. Ние, кметовете на обитаемоте места, нямаме пълномощията да се оправим с този проблем. Ще предизвиквам в околните дни среща с кмета на общината, и в случай че се наложи, с министерства, с природозащитни организации, с цел да може казусът да бъде решен коренно ”, разяснява пред Нова кметът на Долна Оряховица Йордан Байчев.

Градоначалникът уточни, че е получавал сигнали, че по улиците излизат кучета, които не се отглеждат, както би трябвало. „ Правил съм остри забележки на притежателите, след което животните биват прибирани. При инспекции не съм ги виждал, само че по-късно очевидно отново са ги изпускали. Ние разполагаме единствено с този инструмент - да вършим забележки ”, уточни още той.

Байчев разяснява, че за кучетата, умъртвили дамата, при него формален сигнал не е имало. „ Но хора са споделяли с мен. Аз съм идвал и съм предупреждавал притежателя, който го няма сега, а различен човек е живеел в къщата. Именно той е арестуван ”, сподели още кметът. Той добави, че починалата жена не е подала публично тъжба, само че му е споделяла за проблем с животните.

Кметът уточни, че ще опитат да помогнат на фамилията на жертвата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР